Home Uncategorized CNN recomanda o destinatie turistica : Bucuresti :-)

CNN recomanda o destinatie turistica : Bucuresti :-)

6321
0
SHARE

Zilele în care era cunoscut sub numele de “Micul Paris al Estului” pot să fi trecut de mult, dar asta nu înseamnă că s-au dus și zilele glorie ale Bucureștiului. CNN explică într-un articol publicat marți de ce merită vizitată capitala României.

Orașul continuă să se redefinească, îmbinând istoria sa legendară cu o identitate modernă. La prima vedere, arhitectura este amețitoare, dar este o combinație fascinantă. Între blocurile de apartamente mohorâte din epoca comunistă se află clădiri bizantine, biserici vechi de secole și vile Art Nouveau care au supraviețuit cutremurelor, războiului și comunismului.

Priviți mai mai atent una dintre cele mai promițătoare capitale din Uniunea Europeană și veți vedea noi lucruri încântătoare, îndeamnă autoarea articolului, Marissa Tejada. Există parcuri urbane, muzee excelente și străzi necosmetizate dar totuși fermecătoare, care șerpuiesc prin orașul vechi.

Orașul vechi, întinerit

Bucureștiul este locul în care se întâlneau comercianții și călătorii din secolul al XV-lea. Orașul a supraviețuit demolării a o cincime din oraș, cerută de fostul dictator Nicolae Ceaușescu care a vrut să-și materializeze viziunea asupra unei noi capitale socialiste.

După ce au fost mult timp reduse la rangul unor clădiri de mahala, construcțiile din Orașul Vechi sunt restaurate încet. Străzile pietruite închise traficului au fost transformate într-una dintre cele mai vii zone de noapte din Europa. Bibliotecile, teatrele, restaurantele și cafenelele adaugă și mai mult farmec.

Trecutul princiar al contelui Dracula

Cândva reședința domnitorilor valahi, între care Vlad Țepeș, care a inspirat povestea lui Bram Stoker despre Dracula, Palatul Voievodal Curtea Veche a avut întotdeauna legături regale. A fost locul în care au fost încoronați domnitorii români care s-au succedat. Muzeul Palatul Voievodal Curtea Veche expune obiecte de ceramică și artefacte care au fost găsite printre ruinele sale.

Vastul Palat al Parlamentului

Acest colos arhitectural se bucură de multe recorduri, între care cea mai grea clădire din lume, cea mai mare clădire din Europa (aproape patru milioane de metri pătrați și o mie de camere) și cea de-a doua cea mai mare clădire administrativă din lume (după Pentagon). De asemenea, s-a impus la categoriile vastitate și kitsch, dovadă a luxului scandalos pe care Ceaușescu l-a imaginat pentru sine înainte de a fi răsturnat într-o lovitură de stat. Clădirea găzduiește Parlamentul țării și Muzeul Național de Artă Contemporană.

Concertele de la Ateneul Român

O noapte la Ateneul Român înseamnă a te bucura de filarmonica românească George Enescu într-una dintre cele mai impresionante clădiri din secolul al XIX-lea din București. Semănând cu un templu antic grecesc, cu o cupolă de 41 de metri înălțime, interiorul său este o țesătură complicată de frunze de aur, balcoane de marmură și scări largi spiralate. În sala de concerte, o frescă complexă, de 70 de metri lungime și trei metri înălțime, care prezintă istoria României, este la concurență cu performanța filarmonicii pentru a câștiga atenția publicului.

Frumoasa Biserică Stavropoleos

Construită în secolul al XVIII-lea de călugărul grec Ioanikie Stratonikeas, Biserica Stavropoleos este micuță, liniștită și frumoasă. Construită în stil brâncovenesc, are o intrare cu complexe sculpturi și coloane. În interior pot fi admirate sculpturi în piatră și lemn și o combinație de elemente românești și bizantine.

Rămășițele “Micului Paris”

Bucureștiul a fost cândva cunoscut ca “Micul Paris”, o capitală care a înflorit sub regele Carol, care a importat arhitecți francezi pentru a da orașului său o atmosferă deosebită. O mare parte din acea lucrare a fost desfigurată de o arhitectură în stil socialist. Cu toate acestea, Calea Victoriei oferă câteva clădiri și monumente elegante din perioada Belle Epoque, scrie CNN amintind de Palatul Cantacuzino, una dintre cele mai extravagante clădiri care acum găzduiește un muzeu dedicat compozitorului român George Enescu, și de Arcul de Triumf, o replică a monumentului din Paris.

Un muzeu în aer liber

Casele satului românesc sunt expuse la Muzeului Național al Satului Dimitrie Gusti, care se întinde în umbrosul Parc Herăstrău. Oaspeții pot vizita circa 300 de clădiri tradiționale, inclusiv case țărănești cu acoperișuri abrupte, hambare de piatră, biserici și mori.

Kilometri de parcuri

Bucureștiul este împânzit de parcuri frumoase. Cele mai vechi, proiectate la mijlocul secolului al XIX-lea, sunt Grădinile Cișmigiu. Mai există Parcul Herastrău, de 400 de hectare, care are un teatru în aer liber, precum și zone de recreere publice. Finalizat în 1906, Parcul Carol este considerat cel mai frumos. Aici se află Mormântul Soldatului Necunoscut, precum și un teatru în aer liber în stilul erei romane, numit Arenele Romane, scrie autoarea articolului.

Cea mai bună librărie din Europa?

Amplasat într-o clădire frumos restaurată din secolul al XIX-lea, Carturești Carusel este considerată una dintre cele mai uimitoare librării din lume. Designul său minimal impresionant îi face pe vizitatori să se simtă ca într-un carusel în mișcare.

AGERPRES/(AS — editor: Mariana Ionescu, editor online: Irina Giurgiu)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here