Home Uncategorized Stiti care e cel mai bun restaurant din lume?

Stiti care e cel mai bun restaurant din lume?

3669
0
SHARE

Restaurantul Osteria Francescana din Modena condus de maestrul bucătar italian Massimo Bottura a primit marţi, la Bilbao, pentru a doua oară titlul de “cel mai bun restaurant din lume” în cadrul ceremoniei “50 Best Restaurants”, notează AFP, preluata de news.ro

“Este incredibil, este ceva ce am construit toţi împreună (…) Profit că sunt în luminile rampei pentru a arăta că în 2018 maeştri bucătari reprezintă mai mult decât suma reţetelor lor”, a spus Bottura, care deţine trei stele în ghidul Michelin.

Italianul, care a fost premiat pentru prima dată în urmă cu doi ani, i-a succedat în palmares restaurantului Eleven Madison Park din New York condus de chef-ul elveţian Daniel Humm, care se clasează anul acesta pe locul patru.

Restaurantul spaniol El Celler De Can Roca, situat la Girona (Catalonia), şi premiat în 2013 şi 2015, se clasează de această dată pe locul al doilea.

Pe locul trei se află restaurantul francez Mirazur din Menton, condus de bucătarul argentinian Mauro Colagreco, care s-a clasat pe locul patru în 2017.

În 2018, al cincilea restaurant din top este Gaggan din Bangkok, în Thailanda, urmat de două restaurante din Peru, Central şi Maido, amândouă aflate la Lima.

Al doilea restaurant francez din clasament, Arpège al lui Alain Passard de la Paris este pe locul opt. Cele două localuri care închid top 10 sunt spaniolul Mugaritz, de la Saint-Sebastian, şi Asador Etxebarri la Axpe (Spania).

Lista “50 Best” este întocmită din 2002 de o mie de “experţi independenţi” (chefi, jurnalişti specializaţi, proprietari de restaurante), care îşi notează experienţele lor din ultimele 18 luni sub egida revistei Restaurant a grupului britanic de presă William Reed.

Dacă acest clasament, realizat de mai multe mărci, este foarte influent, legitimitatea sa este contestată în mod regulat, în special de chefi francezi care îl acuză de complezenţă şi opacitate. Niciun restaurant francez nu a primit titlul de cel mai bun din lume de la înfiiţarea topului.

În replică, criticii său, francezi, dar şi cei japonezi şi americani au lansat în 2015 “La liste”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here